Duurzaamheid in Elke Fase van het Proces

Duurzame waarden

Voor ons als Bambo is het een essentieel onderdeel van onze waarden, onze beginselen en ons bedrijf om al het mogelijke te doen om een schonere wereld na te laten aan onze kinderen en de talloze generaties daarna. Duurzaamheid gaat over meer dan het gebruik van materialen of fysieke hulpbronnen. Als familiebedrijf weten wij dat onze medewerkers, leveranciers, detailhandelaren en jij, onze klant, er alleen wel bij varen als wij ook voor onszelf en elkaar zorgen. Er is voor iedereen plaats en wij zijn er om zo veel mogelijk gezinnen overal ter wereld te helpen een gelukkig, gezond en duurzaam leven te leiden.

Duurzame producten

Wereldwijd zijn bedrijven altijd onderdeel van milieuproblemen geweest. Dat betekent dat wij de verantwoordelijkheid hebben om bij te dragen aan de oplossing. Daarom moet elk product dat we maken, zo eenvoudig mogelijk voldoen aan een behoefte met weinig maar speciaal geselecteerde grondstoffen van verantwoorde leveranciers, veilige en energiezuinige productie, milieuvriendelijke distributie en gebruikswijze, en verantwoorde recycling of verwijdering.

Duurzame productie en duurzaam afvalbeheer

Wij zijn ons ervan bewust dat een productiefaciliteit gevolgen kan hebben voor het milieu. Daarom nemen we alle mogelijke voorzorgsmaatregelen om ons afval tot een absoluut minimum te beperken. Volgens schattingen van de EU wordt alleen al in Europa elk jaar 3 miljard ton afval weggegooid.

Onze eigen productievestigingen in Denemarken recyclen 95% van al het productieafval van babyluiers, waaronder de verpakkingsfolie van grondstoffen en textielresten. Al het afval wordt verzameld en aan gecertificeerde, betrouwbare recyclingbedrijven verkocht om te worden verwerkt tot nieuwe grondstoffen.

Duurzaam zakelijk gedrag

Wij ondersteunen het Global Compact-initiatief van de Verenigde Naties en de tien beginselen van verantwoord zakelijk gedrag en we moedigen al onze leveranciers aan om verantwoord en eerlijk te handelen. Sinds 2018 heeft 85% van onze leveranciers het Global Compact ondertekend. We blijven ons inspannen om dat percentage te doen stijgen. We zijn SA8000-gecertificeerd. Dat wil zeggen dat we voldoen aan de toonaangevende norm voor maatschappelijke certificering voor fabrieken en organisaties over de hele wereld

We moeten voortdurend aantonen dat we onze keurmerken  waard zijn. Dat betekent dat derden altijd welkom bij ons zijn om te controleren of we doen wat we beloven.