Waarom kiezen voor de milieuvriendelijke Bambo Babyluiers?

De natuur en haar hulpstoffen verdienen net zo veel zorg als onze kinderen. Dat kan en dat moet ook. Traditionele wegwerpluiers kunnen allergenen, chemicaliën en materialen bevatten die pas na honderden jaren zijn afgebroken en tot het zover is het grondwater verontreinigen. Daarom is het voor ons een natuurlijke keuze om milieuvriendelijke luiers te maken en te gebruiken.

Wat maakt Bambo Nature luiers tot ’s werelds milieuvriendelijkste luiers?

Bambo Nature luiers waren de eerste wegwerpluiers ter wereld die het prestigieuze Nordic Swan Ecolabel verwierven, en recentelijk het EU Ecolabel. Dat houdt in dat u erop kunt vertrouwen dat uw baby’s luier aan de strengste internationale eisen, milieubeschermingswetten en verordeningen voldoet:

  • Grondstoffen of gerecyclede materialen uit hernieuwbare bronnen
  • Transparantie in de productiewaardeketen en eerlijke handel
  • Veilige materialen – geen parabenen, parfum en kleurstoffen.

Of je nu steevast voor wegwerpluiers kiest of de voorkeur geeft aan stoffen luiers en wegwerpluiers alleen gebruikt voor onderweg, Bambo-luiers zijn altijd een veilige keuze. Ze beschermen tegen doorlekken en ze beschermen de huid van jouw baby en het milieu.

Heb je vragen over Bambo en onze invloed op de natuur? Lees hier meer over onze ecolabels en keurmerken of neem contact op met onze (milieu)vriendelijke medewerkers van het Abena Adviesteam.