Verantwoord gemaakt. Natuurlijk.

Bambo Nature-luiers ademen onze Scandinavische manier van leven, waarin functie en vorm samengaan met een natuurlijk respect voor elkaar en het milieu. Onze producten ademen onze Scandinavische afkomst - het ontwerp, de bestanddelen en materialen die we gebruiken, onze hoge kwaliteitseisen en onze veilige productie.
Fluff SAP for production of Bambo Nature diapers

Zorgvuldig geselecteerde grondstoffen

Fluff: de houtvezels in de absorberende kern worden 'fluff' genoemd. Fluff is een zacht absorberend materiaal. De fluff van Bambo Nature is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen met FSC® (Forest Stewardship Council)-certificering, waar er niet meer bomen worden gekapt dan wat de aangroei toelaat. Ook is onze fluff totaal chloorvrij (TCF) voor de veiligheid van je baby.

SAP: staat voor "superabsorberend polymeer". SAP is het belangrijkste onderdeel van de absorberende kern van de luier; het zorgt dat de baby droog blijft. Het SAP dat wij gebruiken, is goedgekeurd door het Nordic Swan Ecolabel en volledig veilig voor de huid van je baby.

 

Baby running. Wearing a Bambo Nature diaper

Hoe minder hoe beter

Kost het moeite om de luiers uit het pak te halen? Dat hebben we expres gedaan! Onze luiers staan bekend om kwaliteit. Om ze extra comfortabel te maken voor je kindje, zijn ze zo dun en licht als ze maar kunnen zijn. Dit vergroot de bewegingsvrijheid van het kind én stelt ons in staat meer luiers in een pak te doen; wel zo duurzaam. En je hebt minder pakken met luiers nodig uit de supermarkt. Daarnaast gebruiken wij zo min mogelijk grondstoffen in onze luiers. Zo gebruiken we niet meer grondstoffen dan nodig en doen we geen concessies aan prestaties of comfort.

 

Baby feet

Geen onnodige toevoegingen

Gezonde baby's zijn blije baby's, en de gezondheid van jouw baby is voor ons de belangrijkste zorg. Daarom gebruiken we geen stoffen waarvan bekend is dat ze schadelijk zijn voor de gezondheid of het milieu, zoals organotinverbindingen, ftalaten of polyvinylchloride. En we voegen geen stoffen toe waarvan bekend is dat ze allergeen zijn of kunnen leiden tot huidirritatie.

 

Windmills in the fields producing energy

Deense productie

We maken de Bambo Nature-luiers in onze productielocatie in Denemarken met zeer geavanceerde machines die een minimaal energieverbruik garanderen. We blijven werken aan energie-optimalisatie en streven er altijd naar om het nog beter te doen. Dit zijn enkele van onze erkenningen:

  • 100% van ons huidige elektriciteitsverbruik is afkomstig van hernieuwbare energiebronnen.
  • Sinds 2009 hebben we de totale CO2-emissies verlaagd met 62,1%
  • In 2019 werd 85,4% van ons productieafval ingezameld en verkocht aan recyclingbedrijven om te worden hergebruikt en omgezet in nieuwe producten

 

Bambo Nature diaper showing wetness indicator

Droge en gezonde babyhuid

Bambo Nature-luiers zijn voorzien van een vochtigheidsindicator, zodat u snel en gemakkelijk kunt zien wanneer het tijd is om uw baby te verschonen. Als u uw baby op de juiste tijdstippen een schone luier geeft, minimaliseert u het risico op luieruitslag, bespaart u zichzelf onnodig werk aan de verschoontafel en creëert u minder afval. Win-win!

 

Bambo Nature diaper size 2 in I'm green packaging

Duurzame verpakkingen en dozen

Onze luierpakken zijn gemaakt van duurzaam I’m Green™ polyethyleen. Dit is een zacht plastic gemaakt van suikerriet, een natuurlijk en hernieuwbaar materiaal. Het pak is stevig, scheurt niet snel en kan worden gerecycled. Onze dozen zijn FSC (Forest Stewardship Council)-gecertificeerd en gemaakt van ongeveer 50% gerecycled materiaal.

 

Smiling baby holding hands with parent

Verantwoord ondernemen

Verantwoord denken en handelen zat altijd al in het Bambo Nature-DNA. Het is voor ons vanzelfsprekend om nauw samen te werken met onze leveranciers om ervoor te zorgen dat elke luier niet alleen veilig is voor je kindje, maar ook voor het milieu. Onze deur staat altijd open voor inspecties door derden en we werken met wereldwijd erkende certificeringsinstanties om de beste milieuvriendelijke babyluiers te kunnen garanderen.

 

 

*CO2-emissies zijn afkomstig van elektriciteit, gas en olie en worden berekend op basis van de standaardfactoren van Energinet en het Deense Energieagentschap. De omrekeningen van elektriciteit (in kWh) naar CO2 (in kg) zijn gebaseerd op de Milieuverklaring van Energinet. De omrekeningen van olie (in liter) en gas (in kg) naar CO2 (in kg) zijn gebaseerd op de normen van het Deense Energieagentschap voor calorische waarden en emissiefactoren.

FSC® (Forest Stewardship Council) is een internationale non-profit organisatie die zich wereldwijd toelegt op het bevorderen van verantwoord bosbeheer. Producten die door FSC® zijn gecertificeerd, zijn gemaakt van grondstoffen uit bossen en bronnen die op een verantwoorde manier worden beheerd. Er gelden strenge controleregels om de traceerbaarheid en integriteit van het label te bewaken. Kies voor producten met FSC-certificering en help zo mee aan de zorg voor bossen en de mensen en dieren voor wie het hun thuis is. Ga voor meer informatie naar www.fsc.org