Bambo Nature vernieuwt: Recyclebare papieren verpakkingen

Bambo Nature vernieuwt: Recyclebare papieren verpakkingen

Luierverpakkingen gemaakt van verantwoord geproduceerd papier. Klinkt goed toch? Dat vinden wij ook. De babyluiers van Bambo Nature waren meer dan 25 jaar geleden de eerste ter wereld die het erkende Nordic Swan Ecolabel kregen. En nu introduceren we met trots onze milieu- en huidvriendelijke luiers in verantwoord geproduceerde FSC®-gecertificeerde papieren verpakkingen.

In de Bambo Nature-fabriek in Denemarken worden volop papieren luierverpakkingen gemaakt, die zijn gemaakt van recyclebare materialen. De verpakking is gemaakt van Scandinavisch FSC® (Forest Stewardship Council) gecertificeerd papier en geproduceerd volgens industriestandaarden. Dat betekent dat de verpakking bij het normale papierafval gerecycled mag worden. Zo kunnen onze klanten nog gemakkelijker duurzaam zijn. 

"We willen het ouders makkelijk maken om een luier te kiezen die niet alleen volledig veilig is voor hun kleintje, maar ook met zorg voor het milieu is geproduceerd. We zijn er trots op dat we als een van de eersten een recyclebare luierverpakking introduceren - en het wordt ongetwijfeld een enorm succes."– Arne Terp-Nielsen, directeur van Abena Productie.

Een veilige jeugd en een mooie toekomst

Innovatief zijn, buiten de gebaande paden om denken en streven naar duurzame oplossingen zijn kernwaarden van ons bedrijfs-DNA en we willen ons steentje bijdragen aan het verminderen van de hoeveelheid plastic in de wereld. Hoe we ons milieu in de toekomst achterlaten voor onze kinderen, is een zorg voor ouders over de hele wereld, en we willen voldoen aan de groeiende vraag naar duurzame oplossingen, terwijl we ouders toch de beste verzorgingsproducten voor hun kinderen willen blijven bieden. We weten dat het misschien ambitieus klinkt, maar we gunnen alle kinderen een veilige jeugd en een mooie toekomst. 

Een stap dichter bij een duurzamere toekomst

Hier bij Bambo Nature zijn we erg blij met onze innovatieve papieren verpakking, wat weer bewijs is van hoe we de daad bij het duurzame woord voegen. Al meer dan 40 jaar zijn we gespecialiseerd in luiers die niet alleen rekening houden met de gezondheid van kinderen, maar ook met het milieu, en een van onze belangrijkste doelen is altijd geweest om zo duurzaam mogelijke luiers te ontwerpen. In combinatie met onze andere luierverpakkingen, die zijn gemaakt van 30% gerecycled plastic, is de recyclebare papieren verpakking het resultaat van ons streven om voortdurend te innoveren op het gebied van milieuverbeteringen. 

"Het is onderdeel van ons bedrijfs-DNA dat we ons zeer bewust zijn van onze verantwoordelijkheid voor het milieu en voor toekomstige generaties. Met onze nieuwe recyclebare papieren verpakking zijn we weer een stap dichter bij een duurzamere toekomst." – Arne Terp-Nielsen, directeur van Abena Productie. 

Samen kunnen we het verschil maken. Ga mee op onze reis

We zijn al heel trots op onze hoogwaardige en ultra-absorberende luiers. De grondstoffen en ingrediënten worden zorgvuldig uitgekozen en gecontroleerd, en onze luiers worden aanbevolen door het Asthma Allergy Nordic en gecertificeerd door verschillende officiële certificeringsinstanties zoals het Nordic Swan Ecolabel, het EU Ecolabel en de FSC® (Forest Stewardship Council). We zijn goed in wat we doen, en we willen het altijd blijven verbeteren.

Met de recyclebare papieren verpakking aan de buitenkant en onze huidvriendelijke luiers aan de binnenkant zetten we nog meer stappen op weg naar een duurzamere toekomst, en we willen dat je met ons mee gaat op onze reis. Door de papieren verpakking te kiezen, draag je actief bij aan een optimaal gebruik van natuurlijke hulpbronnen, en dat is goed voor iedereen. Voor jou, voor je kindje en voor de toekomst van onze planeet. 

Lees meer over Bambo en duurzaamheid of onze verantwoorde luierproductie.

FSC® (Forest Stewardship Council) is een internationale niet-gouvernementele organisatie die zich wereldwijd bezighoudt met de bevordering van verantwoord bosbeheer. FSC®-gecertificeerde producten zijn gemaakt van grondstoffen afkomstig uit goed beheerde bossen en van verantwoorde bronnen. De traceerbaarheid en integriteit van het label worden gehandhaafd door strikte controlemaatregelen. Door te kiezen voor FSC®-gecertificeerde producten help je te zorgen voor bossen en de mensen en wilde dieren die er leven. Voor meer informatie, kijk op www.fsc.org.

Terug naar blog