Bambo Nature by ABENA - Because we care

Ons verhaal

Abena maakt al meer dan 40 jaar Bambo Nature babyproducten. Inmiddels staat de derde generatie aan het roer van ons familiebedrijf, met de hoofdvestiging in Denemarken. Wij ontwikkelen en produceren met veel zorg huidvriendelijke en milieuvriendelijke babyluiers en babyproducten voor gezinnen over de hele wereld.

Elk product ademt onze Scandinavische afkomst: dat zie je terug in onze ontwerpen en in de grondstoffen en materialen die we gebruiken. Bambo Nature was de eerste wegwerpluier ter wereld die het Nordic Swan Ecolabel kreeg.

En er is meer! Want inmiddels bevat onze lijn babyproducten naast wegwerpluiers, oefenbroekjes en billendoekjes ook nachtbroekjes en huidverzorgingsproducten die veilig zijn voor jouw baby én jouw hele gezin.

Onze betrokkenheid

Alle Bambo Nature producten zijn vrij van agressieve chemicaliën of allergenen en zijn vervaardigd uit uitsluitend natuurlijke ingrediënten en materialen. Voor jou en je baby betekent dat gegarandeerde kwaliteit, comfort en veiligheid. Bovendien hebben we bewezen dat de hoge kwaliteit, het comfort en de effectiviteit van onze producten uitstekend samengaan met veiligheid, milieuvriendelijkheid en duurzaamheid.

Onze Bambo Nature babyverzorgingsproducten hebben de belangrijkste certificeringen, onderscheidingen en ecolabels ter wereld verworven. Maar natuurlijk blijven we innoveren en onderzoek doen, zodat we zowel onze doelen als jouw verwachtingen telkens weer overtreffen!

Onze verantwoordelijkheid

Wij gunnen onze kinderen en de generaties na hen dat ze natuurlijk kunnen opgroeien in een gezonde omgeving. Om onze ecologische footprint als fabrikant van verzorgingsproducten te minimaliseren, laten wij bewust strenge milieu-inspecties uitvoeren tijdens de gehele productiecyclus. Van het vergaren van grondstoffen en het productieproces tot het daadwerkelijke gebruik van de producten en het afval dat het met zich meebrengt.

In 2019 werd 85,4% van het afval in onze Deense fabrieken gerecycled. Het afval bestaat uit verpakkingen van grondstoffen en ander restafval zoals overtollig textiel. De materialen worden verzameld en verkocht aan recyclingbedrijven die ze hergebruiken voor nieuwe producten.