Verantwoord gemaakt. Natuurlijk.

Bambo Nature-luiers ademen onze Scandinavische manier van leven, waarin functie en vorm samengaan met een natuurlijk respect voor elkaar en het milieu. Onze producten ademen onze Scandinavische afkomst - het ontwerp, de bestanddelen en materialen die we gebruiken, onze hoge kwaliteitseisen en onze veilige productie.

Fluffy cellulose

Zorgvuldig geselecteerde grondstoffen

Fluff: de houtvezels in de absorberende kern worden 'fluff' genoemd. Fluff is een zacht absorberend materiaal, afkomstig uit duurzame, goed beheerde bossen met FSC™ (Forest Stewardship Council)-certificering voor bossen waar niet meer bomen worden gekapt dan het bos kan aanvullen. Onze fluff is volledig chloorvrij (TCF) voor de veiligheid van jouw baby.

SAP: staat voor "superabsorberend polymeer". SAP is het belangrijkste onderdeel van de absorberende kern; het zorgt ervoor dat de baby lekker droog blijft. Het SAP dat wij gebruiken, is goedgekeurd door het Nordic Swan Ecolabel en volledig veilig voor de huid van je baby.

 

Minder is beter

Kost het moeite om de luiers uit het pak te halen? Dat hebben we expres gedaan! Onze luiers staan bekend om hun prestaties. Om ze extra comfortabel te maken voor je kind, zijn ze zo dun en licht als ze maar kunnen zijn. Dit vergroot de bewegingsvrijheid van het kind én stelt ons in staat meer luiers in een pak te doen zodat we minder dozen hoeven te vervoeren. En je hebt minder pakken met luiers nodig uit de supermarkt. Daarnaast gebruiken wij zo min mogelijk grondstoffen in onze luiers. Zo gebruiken we niet meer grondstoffen dan nodig en doen we geen concessies aan prestaties of comfort.

 

Zonder toegevoegde onzin!

Gezonde baby's zijn blije baby's, en de gezondheid van jouw baby is een van onze grootste zorgen. Daarom gebruiken we geen stoffen waarvan bekend is dat ze schadelijk zijn voor de gezondheid of het milieu, zoals organotinverbindingen, ftalaten of polyvinylchloride. En we voegen geen stoffen toe waarvan bekend is dat ze allergeen zijn of kunnen leiden tot huidirritatie.

Deens product

We maken de Bambo Nature-luiers in onze fabriek in Denemarken met zeer geavanceerde machines die een minimaal totaal energieverbruik garanderen. We blijven werken aan energie-optimalisatie en streven er altijd naar om het nog beter te doen. Dit zijn enkele van onze prestaties:

  • Ons elektriciteitsverbruik bestaat voor 100% uit groene energie
  • Sinds 2009 hebben we de totale CO2-emissies verlaagd met 62,1%
  • In 2019 werd 85,4% van ons productieafval ingezameld en verkocht aan recyclingbedrijven om te worden hergebruikt en omgezet in nieuwe producten

 

Droge en gezonde babyhuid!

Bambo Nature-luiers zijn voorzien van een vochtigheidsindicator, zodat je snel en gemakkelijk kunt zien wanneer het tijd is om je baby te verschonen. Als je jouw baby op de juiste tijdstippen een schone luier geeft, minimaliseer je het risico op luieruitslag, bespaar je jezelf onnodig werk aan de verschoontafel en creëer je minder afval. Win-win!

Recyclebare verpakkingen en dozen

Bij Bambo Nature hebben we twee verschillende soorten luierverpakkingen:

Onze innovatieve papieren luierverpakkingen zijn gemaakt van Scandinavisch hout met FSC®-certificering (Forest Stewardship Council) en de papieren verpakking mag worden gerecycled bij het papierafval.

Onze plastic luierverpakkingen bestaan voor 30% uit gerecyclede grondstoffen, wat betekent dat er minder nieuw plastic nodig is bij de productie. De gerecyclede materialen zijn afkomstig van huishoudelijk plastic afval van consumenten dat zorgvuldig wordt gereinigd en gesorteerd op kwaliteit. De verpakking moet bij het plastic afval.

Onze dozen zijn voorzien van FSC®-certificering (Forest Stewardship Council) en worden geproduceerd met minimaal 50% gerecycled materiaal.

Verantwoord ondernemen

Verantwoord denken en handelen zat altijd al in het Bambo Nature-DNA. Het is voor ons vanzelfsprekend om nauw samen te werken met onze leveranciers om ervoor te zorgen dat elke luier niet alleen veilig is voor jouw kind, maar ook voor het milieu. Onze deur staat altijd open voor inspecties door derden en we werken met wereldwijd erkende certificeringen om je de beste milieuvriendelijke babyluiers te bieden. 

*CO2-uitstoot is afkomstig van elektriciteit, gas en olie en worden berekend op basis van de standaardfactoren van Energinet en het Deense Energieagentschap. De omrekeningen van elektriciteit (in kWh) naar CO2 (in kg) zijn gebaseerd op de Milieuverklaring van Energinet. De omrekeningen van olie (in liter) en gas (in kg) naar CO2 (in kg) zijn gebaseerd op de normen van het Deense Energieagentschap voor calorische waarden en emissiefactoren.

FSC™ (Forest Stewardship Council) is een internationale niet-gouvernementele organisatie die zich inzet voor de promotie van verantwoord bosbeheer wereldwijd. FSC™-gecertificeerde producten zijn gemaakt van grondstoffen afkomstig uit goed beheerde bossen en van verantwoorde bronnen. De traceerbaarheid en integriteit van het label worden gehandhaafd door strenge controlemaatregelen. Door te kiezen voor producten met FSC™-certificering helpt u te zorgen voor bossen en de mensen en wilde dieren die er leven. Kijk voor meer informatie op www.fsc.org.