Certificeringen

Over Bambo Nature certificaten & milieukeurmerken

Wij werken met de strengste certificeringsinstituten ter wereld om jou de beste huidvriendelijke en milieuvriendelijke Bambo Nature luiers en huidverzorgingsproducten te bieden. Lees meer over de milieulabels en certificeringen die onze Bambo Nature babyluiers hebben gekregen en wat dit voor jou en jouw gezin betekent.

Nordic Swan Ecolabel – Duurzaamheid bevorderen bij elke stap

Om een duurzame samenleving te realiseren door middel van duurzaam consumeren, wordt in het kader van het Nordic Swan Ecolabel de invloed van producten op het milieu beoordeeld gedurende de gehele levenscyclus, van de selectie van grondstoffen en het productieproces tot en met de verwijdering en verwerking aan het einde van de levenscyclus van het product.

Asthma Allergy Nordic – Het prestigieuze Blue Label voor allergiebewustzijn

Asthma Allergy Nordic certificeert producten die voor de gebruiker zo weinig mogelijk risico op een allergie met zich mee brengen. Het belangrijkste doel is om het voor mensen met contactallergieën mogelijk te maken om producten te vinden die het dagelijks leven beter maken.

FSC®, Forest Stewardship Council – Stimuleert het verantwoord gebruik van bosproducten

FSC® (Forest Stewardship Council) is een internationale niet-gouvernementele organisatie die zich wereldwijd bezighoudt met de bevordering van verantwoord bosbeheer. FSC® -gecertificeerde producten zijn gemaakt van grondstoffen uit goed beheerde bossen en verantwoorde bronnen. De traceerbaarheid en integriteit van het label worden gehandhaafd door strikte controlemaatregelen en door te kiezen voor FSC®-gecertificeerde producten, helpt u bij het verzorgen van bossen, mensen en dieren.
Meer informatie op www.fsc.org.

Abena A/S is gecertificeerd volgens de normen van de FSC® (Forest Stewardship Council) en Abena Healthcare B.V. is distributeur van FSC®-gecertificeerde Abena-producten. Ga voor meer informatie naar www.abena.com

 

ECOCERT Cosmos – Het keurmerk voor milieuvriendelijke cosmetica

ECOCERT Cosmos, de eerste certificeringsinstantie voor natuurlijke en gecertificeerd biologische cosmetica, streeft ernaar dat producten, van ingrediënten tot verpakking, aan strenge milieunormen voldoen. Alleen producten met minimaal 95% natuurlijke ingrediënten (op basis van gewicht) komen voor certificering in aanmerking. 

 

Dermatologisch getest – Het keurmerk voor producten die vriendelijk zijn voor de huid

Het Dermatologisch getest symbool garandeert dat een product getest is door onafhankelijke laboratoria. Dit betekent dat zelfs mensen met een zeer gevoelige huid onze producten kunnen gebruiken.

 

CE-markering

De CE-markering staat op veel producten die in Europa worden verkocht. Het geeft aan dat de producten voldoen aan hoge eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. CE staat voor Conformité Européenne (Europese conformiteit) en wordt wereldwijd erkend.

 

Vegan Trademark

Het Vegan Keurmerk is de authentieke internationale vegan standaard, die wordt beheerd door The Vegan Society. Om het Vegan Keurmerk te krijgen, moet een product aan verschillende criteria voldoen. Het mag bijvoorbeeld geen ingrediënten van dierlijke oorsprong bevatten en er mag geen gebruik worden gemaakt van dierproeven.

OEKO-TEX® Standard 100

OEKO-TEX is een onafhankelijke partij die schadelijke stoffen in veel consumentenproducten test en controleert. De certificering garandeert dat een product voldoet aan strenge eisen met betrekking tot ingrediënten, proceschemicaliën, kleuren, sporen en additieven. Het etiketteringssysteem bestaat sinds 1992.

 

EcoSun Pass

De EcoSun Pass is een hulpmiddel om de milieu-impact van zonnebrandproducten te evalueren. Om de certificering te behalen, moet de combinatie van zonnefilters in een product voldoen aan specifieke eisen. Het gaat erom het oceaanmilieu zo min mogelijk te verontreinigen.  Zonnebrandmiddelen met de EcoSun Pass zijn rifvriendelijk. Dat betekent dat ze de meest doordachte en minimale hoeveelheden chemicaliën  bevatten die koraalriffen en ander zeeleven kunnen beschadigen.

 

TUV OK Biobased

TUV OK biobased is een certificering van een derde partij voor verpakkingen die zijn geproduceerd met meer dan 20% hernieuwbare grondstoffen. Het aantal sterren op het logo geeft de BBC-klasse (Biobased Carbon Content) aan. De papieren Bambo Nature verpakking is gecertificeerd met 4 sterren. Dat betekent dat deze is geproduceerd met meer dan 80% BBC, het hoogste percentage.

30% post-consumer gerecycled

Onze Bambo Nature verpakkingen bestaan voor 30% uit gerecyclede grondstoffen. Dat betekent dat er minder nieuw plastic nodig is bij de productie van de verpakkingen. De gerecyclede materialen zijn afkomstig van huishoudelijk plastic afval van consumenten dat zorgvuldig wordt gereinigd en gesorteerd op kwaliteit. Hierdoor verminderen we het gebruik van nieuwe plastics en zetten we in op circulariteit.

 

ISO14001

ISO 14001 houdt in dat de fabrikant van Bambo Nature luiers, ABENA Produktion A/S, werkt met een milieubeheersysteem. Deze norm geeft bedrijven een framework om negatieve impact op het milieu te minimaliseren. De certificering wordt verstrekt aan bedrijven die hun milieu-impact onder ogen willen zien en er actief aan werken om deze te verbeteren.

 

ISO50001

De fabrikant van Bambo Nature-luiers, ABENA Produktion A/S, heeft een ISO 50001 certificering. De certificering bevestigt dat we actief werken aan het verminderen van ons algehele energieverbruik. Behalve dat we werken aan projecten voor doorlopende energieoptimalisatie, bewaken we ook ons energieverbruik en -efficiëntie en stellen we jaarlijkse doelen voor onze energieprestaties.

 

SMETA

We zijn SMETA-gecertificeerd en voldoen aan de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens en de conventies van de Internationale Arbeidsorganisatie.
SMETA is een controleerbare certificeringsstandaard die organisaties aanmoedigt om sociaal aanvaardbare praktijken op hun werkplekken te ontwikkelen, te onderhouden en toe te passen.