Bambo Nature luiers nog duurzamer: recyclebare papieren verpakkingen

Bambo Nature luiers nog duurzamer: recyclebare papieren verpakkingen

Verpakkingen gemaakt van duurzaam papier. Klinkt goed toch? Bambo Nature babyluiers ontving meer dan 25 jaar geleden het erkende Nordic Swan Ecolabel, daarmee waren we de allereerste luierproducent met dit keurmerk. Nog elke dag werken we aan verdere verduurzaming van onze producten. Daarom kunnen we nu met trots melden we in 2022 overgaan op een nieuwe verpakkingsmethode voor onze babyluiers: papieren verpakkingen van FSC® gecertificeerd papier.

De verpakkingen zijn gemaakt van Zweeds FSC® (Forest Stewardship Council)* gecertificeerd papier, volledig natuurlijk en recyclebaar. Om de verpakking te beschermen tegen water, is het papier voorzien van een biologisch afbreekbaar beschermend laagje. Zo houden we de verpakking duurzaam en de luiers beschermd. Het papier en de opdrukken zijn gecertificeerd composteerbaar. Dit betekent dat je de verpakking zelf kan composteren op de eigen composthoop of deze kan recyclen met ander papierafval.

"We willen het voor ouders gemakkelijk maken om een wegwerpluier te kiezen die niet alleen volkomen veilig is voor hun kleintje, maar ook is geproduceerd met aandacht voor het milieu. We zijn erg trots dat we als een van de eersten een recyclebare luierverpakking introduceren.” - Arne Terp-Nielsen, Managing Director van ABENA Production.

Een veilige en natuurlijke jeugd

Om het beste product te kunnen bieden, evalueren en verbeteren wij continue onze babyproducten en productiemethoden. Innovatief zijn, out of the box denken en duurzaam handelen zit in het DNA van ons bedrijf. Een van onze belangrijkste doelen is altijd geweest om de meest duurzame babyluier te ontwerpen. Voor een schonere wereld, blije ouders en gezonde babybillen.

Klaar voor de start, af

We zijn erg blij met de nieuwe innovatieve papieren verpakkingen. Ze zijn een aanvulling op de duurzame stappen die wij zetten. Hoge kwaliteit is echter een van onze belangrijkste productkenmerken. Daarom zullen we de nieuwe verpakkingen voortdurend testen, aanpassen en evalueren om ervoor te zorgen dat kwaliteit en prestaties van het hoogste niveau zijn, voordat we ze formeel op de markt introduceren.

"We zijn van plan om de nieuwe recyclebare papieren verpakking binnen de komende zes maanden te lanceren - we zijn ervan overtuigd dat ze een enorm succes zullen worden." – Arne Terp-Nielsen, algemeen directeur van ABENA Production.”

Wist je dat?

  • Bambo Nature luiers worden geproduceerd in onze eigen fabrieken, met energiezuinige machines die volledig lopen op windenergie?
  • Dat we de grondstoffen en ingrediënten van al onze producten zorgvuldig selecteren en controleren. We kiezen voor materialen die worden aanbevolen door Astma Allergy Nordic en gecertificeerd zijn door verschillende officiële certificeringsinstanties zoals het Nordic Swan Ecolabel, het EU Ecolabel en de FSC® (Forest Stewardship Council).
  • Dat we werken vanuit de 'less is more'-filosofie. Dat betekent dat we niet meer grondstoffen gebruiken dan nodig is en dat onze Bambo Nature-luiers zo dun en licht zijn als mogelijk, zonder in te leveren op kwaliteit of prestatie.

Lees meer over Bambo Nature en duurzaamheid of onze verantwoorde productie.

*FSC® (Forest Stewardship Council) is een internationale niet-gouvernementele organisatie die zich inzet voor de bevordering van verantwoord bosbeheer wereldwijd. FSC®-gecertificeerde producten zijn gemaakt van grondstoffen uit goed beheerde bossen en verantwoorde bronnen. De traceerbaarheid en integriteit van de labels worden gehandhaafd door middel van strenge controlemaatregelen. Door FSC®-gecertificeerde producten te kiezen, help je bij het zorgen voor de bossen en de mensen en dieren die de bossen hun thuis noemen. Bezoek www.fsc.org voor meer informatie.

Terug naar blog