Huisgemaakte heerlijke en gezonde ijsjes voor peuters en kinderen

Huisgemaakte heerlijke en gezonde ijsjes voor peuters en kinderen

Als de zomerhitte echt toeslaat, willen we allemaal graag afkoelen! Met deze supermakkelijke en gezonde ijsjes kan je kind veilig afkoelen. En het mooiste? Het is een klusje dat je weinig werk kost!

Er gaat niets boven verkoeling met een lekkere ijslolly of een ijsje in de zomerhitte (of, je weet wel, meerdere ijslolly's en ijsjes... we kennen het allemaal). Maar al die verleidelijke en kleurrijke ijsjes in de supermarkt zitten vol kunstmatige kleur- en smaakstoffen en veel toegevoegde suiker, wat niet goed is voor het gebit van je kleintje (of dat van jou).

Een supermakkelijke manier om een gezonde en verkoelende snack voor je kind te maken is door fruit in pure chocolade te dopen en in te vriezen - zoals deze banaan en watermeloen ijslolly's.

Banaan en watermeloen ijsjes

Het is heel simpel om deze ijsrepen met banaan en watermeloen te maken en je hebt maar een paar ingrediënten nodig:

Om deze gezonde ijsjes te maken, heb je nodig:

Watermeloen
Bananen
Lollystokjes
Pure chocolade


En zo maak je het:

1.    Snijd de watermeloen in kleinere stukken en prik met een mes een gat in de schil om ruimte te maken voor een lollystokje.

 

 

2.    Pel de bananen en snijdt ze in twee stukken.

 

 

3.    Steek lollystokjes in het fruit en leg ze 30 minuten in de vriezer.

 

 

4.    Snij de chocolade fijn en smelt deze.

 

 

5.    Haal het fruit uit de vriezer en doop deze in de gesmolten chocolade.

 

 

6.    Doe het fruit opnieuw in de diepvries, tot de chocolade hard is geworden – na ongeveer 30 minuten.

 

 

7.    Serveer direct en bewaar de restjes maximaal een week in een luchtdichte bak in de vriezer - maar we kunnen niet beloven dat er überhaupt restjes overblijven!

 

Wil je meer creatieve ideeën en zomerpret? Bekijk dan onze andere berichten over hoe je bubbelbad speeldeeg of kinetisch zand maakt!

 

BONUS IDEE: Hoe gebruik je moedermelk in ijs?

Voor jongere baby's die nog borstvoeding krijgen, kan het een idee zijn om je moedermelk te gebruiken om ijs te maken; het is erg gemakkelijk en volkomen veilig! Lees verder voor meer ideeën:

Moedermelk-ijsjes
Als je baby nog uitsluitend borstvoeding krijgt, kun je je moedermelk rechtstreeks in ijslollyvormpjes invriezen voor een verkoelende maaltijd voor je kleintje. Er zijn vele soorten ijsjesvormen te koop, en sommige hebben speciale handgrepen, perfect voor baby's. Er zijn ook vormpjes verkrijgbaar in de vorm van een fopspeen, maar dan hol en met gaatjes voor moedermelk, smoothie, pap, enz. om door te laten. Dit is ook een geweldige hack voor baby's die tandjes krijgen!

IJslolly's met moedermelk en fruit
Als je baby heeft kennisgemaakt met vast voedsel en andere voedingsmiddelen dan moedermelk, kun je je moedermelk combineren met fruit of zelfs groenten in een blender en het mengsel in vormpjes invriezen - denk aan banaan, verschillende bessen, avocado, peer, enz. Stukjes fruit kunnen verstikkingsgevaar opleveren, dus zorg ervoor dat je het mengsel voor het invriezen helemaal glad mengt.

Moedermelk-ijs
Je kunt ook een mengsel van moedermelk, bananen, en misschien een beetje kaneel of vanille gebruiken om moedermelk-ijs te maken. Voeg eventueel een klein beetje suiker en zout toe. Als je suiker helemaal wilt vermijden, zijn rijpe bananen zoet genoeg voor je baby.

Je kunt de bananen invriezen en ze samen met de moedermelk en de smaakmakers mengen tot een gladde, ijsachtige textuur die je meteen kunt serveren. Of je kunt de bananen, de moedermelk en de smaakmakers mixen en invriezen: doe het mengsel in een bak in de vriezer of met werk met behulp van een ijsmachine.

Terug naar blog