Natuurlijke babyverzorging: Het bewijs van een bewuste keuze

Natuurlijke babyverzorging: Het bewijs van een bewuste keuze

Bij Bambo Nature draait alles om de gezondheid van jouw kindje en de natuur. Om je ervan te verzekeren dat we dit oprecht menen, dragen de verzorgingsproducten van Bambo Nature verschillende certificeringen.

De luiers en de huidverzorgingsproducten dragen allemaal het keurmerk van Nordic Swan Ecolabel en Asthma Allergy Nordic. Daarnaast zijn de producten dermatologisch getest en draagt de huidverzorging het keurmerk van ECOCERT Cosmos. In deze blog lichten we toe wat de certificeringen precies inhouden.

Asthma Allergy Nordic

Het Asthma Allergy Nordic-keurmerk is een van de belangrijkste keurmerken onder babyverzorgingsproducten. De organisatie biedt certificering aan voor producten die een minimale kans op huidallergie kunnen veroorzaken. Producten die gecertificeerd zijn door Asthma Allergy Nordic bevatten geen parfum en elk ingrediënt wordt zorgvuldig onderzocht door een specialist. Dit maakt het voor mensen met huidallergieën, astma of andere ademhalingsproblemen makkelijker om producten te vinden die het dagelijks leven verbeteren.

Het Asthma Allergy Nordic-keurmerk garandeert dat:

 • het product een minimaal risico op huidallergie oplevert;
 • het geen parfum bevat.

Het Nordic Swan Ecolabel

Het Nordic Swan Ecolabel is een ander belangrijk keurmerk om op te letten. Het Nordic Swan Ecolabel is een officieel Scandinavisch milieukeurmerk. Producten met het Nordic Swan Ecolabel voldoen aan strenge milieueisen met betrekking tot de productie, het gebruik, de documentatie en de veiligheid van de grondstoffen. 

Het Nordic Swan Ecolabel- keurmerk garandeert dat:

 • er geen ingrediënten worden gebruikt die op de EU-lijst staan van stoffen waarvan wordt vermoed dat ze hormoonontregelend werken;
 • het product geen microplastic bevat;
 • het product geen parfum bevat (specifiek voor babyproducten);
 • het product geen stoffen bevat die zijn geclassificeerd als kankerverwekkend, mutageen, schadelijk voor de voortplanting of allergeen;
 • de producten milieuvriendelijk zijn en een minimale impact hebben op het milieu.

ECOCERT Cosmos

ECOCERT Cosmos is een wereldwijde standaard voor gecertificeerde biologische cosmetica. Het keurmerk garandeert dat tenminste 95% van de ingrediënten natuurlijk zijn, het hele productieproces gecontroleerd wordt en dat de verpakking bestaat uit biologisch afbreekbare of herbruikbare materialen. 

De ECOCERT Cosmos certificering op een product garandeert:

 • dat tenminste 10% van de totale ingrediënten biologisch is;
 • dat het product is geproduceerd via processen die milieuvriendelijk en veilig zijn voor de gezondheid;
 • een respectvol gebruik van natuurlijke rijkdommen;
 • dat het product geen petrochemische ingrediënten zoals parabenen, parfum en kleurstoffen bevat (behalve toegestane conserveermiddelen);
 • dat het product geen GGO-ingrediënten bevat (genetische gemanipuleerde organismen).

Dermatologisch getest

Met een dermatologische test wordt onderzocht hoe de huid op een product reageert. Check altijd goed hoe de dermatologische test wordt uitgevoerd, want de kwaliteit van deze test kan sterk verschillen per bedrijf. 

Bij Bambo Nature nemen we de dermatologische test zeer serieus. De test wordt uitgevoerd door een extern en onafhankelijk laboratorium. De producten zijn getest op minimaal vijftig mensen met verschillende huidtypes. Een monster van het product wordt gedurende 48 uur op een klein deel van de huid aangebracht en daarna wordt de huid geobserveerd. De test wordt gedaan onder observatie van een dermatoloog. 

Huidverzorging: Een bewuste keuze

Naast deze certificeringen zijn er nog meer dingen waar je op kunt letten als je een bewuste keuze wilt maken op het gebied van babyverzorging. Lees al onze tips in de blog “babyverzorging: waar je op moet letten”.

Gerelateerde blogs

Terug naar blog