Tips voor een kleine kinderkamer – hoe je ruimte maakt voor alle babyspullen

Tips voor een kleine kinderkamer – hoe je ruimte maakt voor alle babyspullen

Je kunt alle luiers, rompertjes, speelgoed en nog veel meer in de kleinste kinderkamer kwijt als je optimaal gebruikmaakt van de ruimte. In dit artikel lees je onze tips om ruimte te maken voor alle essentiële babyspullen.

Ga de hoogte in – maak hoge schappen in de kamer en orden kleding en accessoires in gemerkte dozen of manden om de vloer en werkbladen vrij te houden.

Verschoontafel aan de muur – de meeste aan de muur te bevestigen verschoontafels hebben ingebouwde vakken of schappen voor je verschoonbenodigdheden en kunnen worden opgeklapt om ruimte vrij te maken, of de tafel zich nu in de kinderkamer of in de badkamer bevindt.

Multifunctionele meubels – ga op zoek naar een gecombineerde bed-commode met opbergruimte en laden op vloerniveau, zodat je gebruik kunt maken van de ruimte onder het bedje. (Je kunt ook lades met wielen voor onder het bed gebruiken.)

Roomdivider – een afscheiding aan het voeteneinde van het babybedje (of je bed als je het babybedje in de slaapkamer wilt zetten) biedt extra opbergruimte en de mogelijkheid om extra zones of functies toe te voegen aan een ruimte.

Minderen – bedenk wat je echt nodig hebt en wat leuk zou zijn voor je baby. Dingen die je misschien niet per se nodig hebt in de babykamer zijn wasmanden, een luieremmer, grote hoeveelheden speelgoed, de kinderwagen, enzovoort. Beperk je in plaats daarvan tot spullen die je baby nodig heeft voor 's nachts of voor het dutje overdag en luiers verschonen, bijvoorbeeld kleren en verzorgingsproducten, en misschien een paar speeltjes.

Hergebruiken en recyclen – een goede truc om een kleine ruimte overzichtelijk te houden, is voorkomen dat er zich spullen in opstapelen die je niet nodig hebt. Bedenk voordat je nieuwe gadgets, speelgoed of kleding voor je baby koopt, of je niet net zo goed iets kunt hergebruiken wat je al hebt. Wees creatief! En geef dingen weg, verkoop ze of recycle ze als je kind er te oud voor is geworden.

Verticale opslag – schoenenrekken – open of gesloten – kunnen een prima alternatief zijn voor (lade)kasten. Op open rekken kun je boeken neerzetten en in gesloten kasten kun je speelgoed, luiers en kleding kwijt. Je kunt opbergers voor aan de deur gebruiken om je kastruimte optimaal te benutten.

Verlanglijstje voor gulle gevers – wanneer je in verwachting bent, zijn er heel veel mensen die je baby graag willen verwelkomen met een cadeautje. Laat hen weten dat je het simpel wilt houden, om niet stapelgek te worden! En als ze om suggesties voor simpele cadeautjes vragen: misschien kunnen ze een bijdrage storten op een spaarrekening voor je kind, aanbieden om in plaats van een cadeautje een maaltijd te brengen (en als ze weggaan de vieze luiers buiten te zetten) of wachten met een cadeautje tot je baby iets ouder is.

Deel je eigen beste tips op Facebook of Instagram!

Terug naar blog