Babyshower: 5 cadeau-ideeën voor moeder en baby

Babyshower: 5 cadeau-ideeën voor moeder en baby

Ben je op zoek naar het perfecte cadeau voor een aanstaande babyshower? Bekijk onze 5 ideeën voor babyshowercadeaus voor de grote dag, voor moeder én baby!

Babyshowers worden overal in de wereld steeds gebruikelijker. Het is een manier om de aanstaande moeder te overladen met cadeautjes en om te vieren dat de baby eraan komt. Babyshowers zijn traditioneel een gebeurtenis voor vrouwen. De shower vindt meestal 4-6 weken voor de geboorte plaats en wordt georganiseerd door familie en vriendinnen.

Babyshowers gaan meestal gepaard met veel lekker eten, leuke spelletjes, heerlijke taart en natuurlijk cadeaus. Een baby krijgen is duur, en de aanstaande ouders zijn vaak echt geholpen met de cadeaus die ze bij een babyshower krijgen.

Cadeau-idee 1: Babykleertjes

Als je op zoek bent naar een klassiek cadeau-idee, kun je nooit fout gaan met kleding. Zoals de meeste ouders weten, hebben baby's vaak meerdere schone rompertjes per dag nodig. Ze boeren, plassen en kwijlen en zijn haast uit hun kleren gegroeid voordat je die hebt kunnen wassen. Ga altijd voor kleertjes van katoen, en als je twijfelt over de stijl van de ouders, kies dan voor neutrale kleuren die niet snel vlekken.

 

Cadeau-idee 2: Zelfgemaakte luiertaart

Het is vast geen verrassing dat baby's luiers nodig hebben. VEEL luiers. En een goede voorraad luiers van hoge kwaliteit is een welkom cadeau voor alle nieuwe ouders. Koop voor de zekerheid luiers in 2 of 3 maten. Je weet nooit zeker hoe groot de baby bij de geboorte is of hoe snel hij of zij genoeg gegroeid is voor de volgende maat.

Zoek je een creatieve manier om luiers cadeau te doen? Luiertaarten zijn erg populaire kraamcadeaus: ze zijn praktisch, persoonlijk en heel schattig. Voor een stap-voor-stap uitleg lees je in onze blogpost over hoe je de perfecte zelfgemaakte luiertaart voor een babyshower maakt.

 

Cadeau-idee 3: Geschenkset met huidverzorgingsproducten

De babyhuid is zachter en kwetsbaarder dan de huid van volwassenen en moet dus ook anders worden verzorgd. Pasgeboren baby's hebben zelden veel huidverzorgingsproducten nodig, maar er zijn een aantal producten die de huid helpen wennen aan de (droge) wereld buiten de baarmoeder en die de meeste nieuwe moeders praktisch vinden. In onze Bambo Nature-huidverzorgingslijn vind je de essentiële babyverzorgingsproducten: een badolie, een haar- en bodywash, een bodylotion en een verzachtende crème. Ze zijn allemaal extreem zacht voor de huid, vrij van parfum en gemaakt met natuurlijke en biologische ingrediënten. En weet je wat het leuke is? Je kunt alle vier de producten samen in een handige geschenkset krijgen!

 

Cadeau-idee 4: Speelgoed

Er valt heel veel te kiezen op het gebied van babyspeelgoed. Veel speelgoed is meer geschikt voor oudere kindjes, maar er zijn ook leuke dingen voor jonge baby's. Een babygym is een mooi cadeau voor kleine baby's, omdat ze veilig op hun rug op het kleed kunnen liggen terwijl ze naar alle spannende vormen en kleuren boven hen kijken. Als ze proberen de bungelende speeltjes te pakken, trainen ze bovendien hun motorische vaardigheden. Een kleurrijke mobiel voor in de wieg is ook een goed idee voor jonge baby's. Pasgeboren baby's kunnen alleen zwart en wit duidelijk waarnemen. Maar als ze een paar weken oud zijn, beginnen ze ook rood te onderscheiden. Er volgen al snel meer primaire kleuren. Als je speelgoed en boeken voor baby's koopt, zoek dan naar contrasterende prints en uitgesproken primaire kleuren; daar raken ze het meest door gefascineerd.

 

Cadeau-idee 5: Verwennerij voor mama

Voor een aanstaande moeder voelt het vaak alsof nu alles om de baby draait; waar is ze zelf gebleven? Stel een mand met artikelen voor haar samen. Een fijne shampoo, een gezichtsmasker of gezichtscrème, body lotion, verzorgende/herstellende tepelbalsem en een paar fijne zachte sokken zijn een goed begin. Je kunt ook helpen door haar veel zelfgemaakte maaltijden in porties te brengen, voor in de vriezer! De eerste weken na de geboorte heeft koken geen prioriteit en dan zal ze genieten van het gemak van een volle vriezer. Een cadeaubon om maaltijden thuisbezorgd te krijgen zal ongetwijfeld ook zeer worden gewaardeerd.

Terug naar blog