Bambo Nature luiers - nu met volledig chloorvrije fluff!

Bambo Nature luiers - nu met volledig chloorvrije fluff!

Sinds de oprichting van Bambo Nature is ons doel om ouders over de hele wereld de beste huid- en milieuvriendelijke baby- en kinderverzorgingsproducten te bieden. Meer dan 25 jaar geleden waren we het eerste merk dat babyluiers liet certificeren met het gerenommeerde Nordic Swan Ecolabel. We zijn continu bezig met ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. We zijn er dan ook trots op te kunnen zeggen dat de fluff in onze babyluiers nu ook volledig chloorvrij is.

Een babyluier is samengesteld uit allerlei bestanddelen met verschillende eigenschappen. Een van deze ingrediënten is fluff-pulp. Fluff is een katoenachtig materiaal (cellulosevezels) dat zorgt voor een zachte vulling in de luiers. Het wordt in de absorberende kern geplaatst waar het vloeistof opneemt om de huid van je kindje droog te houden. 

Om ervoor te zorgen dat de fluff de vloeistof snel en effectief absorbeert, wordt het behandeld met een chemisch proces genaamd ECF (Elemental Chlorine Free) of TCF (Totally Chlorine Free), waardoor ook de schone, witte en heldere eigenschappen van het materiaal zichtbaar worden. 

Tegenwoordig is ECF het meest gebruikte proces voor de behandeling van fluff-pulp in de babyluierindustrie. Maar om onze producten nog milieuvriendelijker te maken en omdat we een toenemende vraag zien om volledig chloorvrij te werken, hebben we ervoor gekozen om over te stappen op TCF. Daarom zullen vanaf maart 2021 al onze babyluiers niet alleen worden goedgekeurd door het Nordic Swan Ecolabel en de FSC® (Forest Stewardship Council), maar zullen ze ook worden gemaakt met volledig chloorvrije fluff-pulp.

 

 

We blijven in ontwikkeling

Verantwoord denken en handelen heeft altijd deel uitgemaakt van het DNA van Bambo Nature. Milieuvriendelijkheid en veiligheid behoren onze topprioriteiten. We optimaliseren voortdurend onze producten en productiemethoden voor een betere toekomst. Onze luiers zijn gecertificeerd met een groot aantal milieukeurmerken en geproduceerd met energiezuinige machines. Zo wordt 100% van ons elektriciteitsverbruik gedekt door hernieuwbare energie en is de fluff-pulp afkomstig uit Zweedse FSC® (Forest Stewardship Council) gecertificeerde bossen. 

We streven er altijd naar om het morgen beter te doen dan vandaag. De implementatie van volledig chloorvrij fluff-pulp in onze babyluiers is een stap in onze voortdurende reis om nog milieuvriendelijker te worden. Zodat we nog betere producten kunnen bieden voor je kindje en de natuur. 

Lees meer over onze verantwoorde productie of bekijk onze milieuvriendelijke luiers.

Terug naar blog