Bucketlist: 8 uitjes die je wil doen voor de baby er is

Bucketlist: 8 uitjes die je wil doen voor de baby er is

Heb je er wel eens bij stilgestaan dat uitjes straks een hele onderneming gaan worden? Op pad gaan met je kleintje kan heel leuk zijn, maar het vergt ook veel voorbereidingen. Daarnaast zul je tijdens het uitje voornamelijk bezig zijn met het vermaken van je kind (wat vaak wel twee kanten op werkt).

Natuurlijk kunnen jullie niet wachten tot de kleine er is, maar geniet ook nog even van de laatste maanden zonder kinderen. Want als je straks nog een keer rustig op pad wil met je partner, zul je toch echt eerst een oppas moeten regelen.

Samen de romantiek opzoeken en stilstaan bij deze mooie tijd past ook helemaal in het plaatje van de Deens leefstijl ‘hygge’. Hygge staat voor het creëren van een warme omgeving en het omarmen van de goede dingen in het leven met fijne mensen om je heen. Deze leefstijl kan wel eens de reden zijn dat Denenmarken een van de meest gelukkige landen ter wereld is. Lees meer over een hygge-leefstijl in deze blog.

Stranddagje

Een dagje naar het strand met je kinderen ziet er net wat anders uit dan een romantisch stranddagje met je partner. Een tas met strandspullen wordt een hele bolderkar vol en rustig een boek lezen zit er dan ook niet meer in. Als het weer zich ervoor leent, is het dus hoog tijd om nog een keer samen van het strand te genieten. Houd er wel rekening mee dat de pigmentatie van je huid tijdens je zwangerschap verandert, waardoor je een zwangerschapsmasker kunt krijgen. Dat zijn donkere vlekken in je gezicht die pas na de zwangerschap weg zullen trekken. Je kunt je gezicht beschermen tegen een zwangerschapsmasker door sunblock te smeren en door de schaduw op te zoeken. Neem dus een grote parasol mee naar het strand, die biedt gelijk goede bescherming tegen een zonnesteek.

Kerstmarkt

Als het december is, wordt een stranddagje toch wat lastiger. Gelukkig zijn er ook in de winter leuke uitstapjes waar je nog even met z’n tweeën van kan genieten. Wat dacht je van een bezoekje aan een kerstmarkt? En daarna lekker opwarmen met een warme chocomel met slagroom langs de schaatsbaan. Echt hygge! Een kerstmarkt is ook met kinderen een heel leuk uitstapje, maar nu is de ervaring toch wat romantischer.

Fietsen

Samen een lekker stuk fietsen door de natuur. Even wat frisse lucht en beweging (wat overigens heel goed is tijdens je zwangerschap). Wellicht nog een kopje thee of koffie ergens onderweg? Een stuk fietsen kan heerlijk vrij voelen. Je kunt een baby pas meenemen op de fiets als hij/zij zelfstandig rechtop kan zitten. Geniet samen dus nog even van deze vrijheid.

Uit eten

Maak een baby of peuter maar eens duidelijk dat hij twee uur lang stil moet zijn, omdat papa, mama en alle andere bezoekers van het restaurant willen genieten van een avondje uit. Een beetje jengelen is geen probleem, maar wanneer ze aan het huilen slaan is er tot een jaar of twee nog weinig aan te corrigeren. De spanningsboog van zo’n kleintje is gewoon te laag om zo lang aan tafel te zitten. Geniet nu dus vooral nog even van een fijn en vooral rustig avondje uit eten.

Avondje naar de film

Geniet nog lekker van een avondje bioscoop zonder dat je daarvoor een oppas moet regelen. Als de kleine er is, moet een avondje bioscoop gepland worden en dat is een stuk minder spontaan. Je baby meenemen naar de film is ook geen optie. En als je kleintje eenmaal oud genoeg is om mee te gaan naar de bios, dan ga je naar films als Frozen of Onward.

Citytrip

Zoek de romantiek op in Parijs, geniet van echte Belgische wafels in Brussel of rust uit in de historische stad Maastricht. Je hoeft niet ver weg te gaan voor een weekendje of weekje rust en romantiek, maar het is wel lekker om dat nog samen te plannen voor de baby er is. Die laatste vakantie met z’n tweeën wordt ook wel een babymoon genoemd. Een moment om te vieren dat jullie in verwachting zijn, maar ook om nog even te genieten van jullie rust.

Natuurvakantie

Misschien zijn drukke steden niet aan jullie besteed en zoeken jullie liever de natuur op. Daar kunnen we ons heel goed in inleven. Huur bijvoorbeeld een huisje op Vlieland of Texel en waai een weekje uit op het strand. Steek ’s avonds de openhaard aan en pak een boekje erbij. Even helemaal niks moeten en van elkaar genieten, op en top Hygge!

Musea

Zijn jullie liefhebbers van musea? Dan is het tijd om een lijstje te maken met niet-kinder-proof musea die jullie nog willen bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan alle musea over kunst of de oudheid. Het duurt wel even voordat je kinderen oud genoeg zijn om mee te gaan naar een museum.

Terug naar blog