Hoe maak je bubbelbad speeldeeg

Hoe maak je bubbelbad speeldeeg

Deze ongelooflijk eenvoudige creatie maakt badderen en waterpret voor kinderen van alle leeftijden superleuk! Het is volledig huidvriendelijk en er zijn maar een paar ingrediënten nodig om jou en je kind urenlang plezier te bezorgen.

Je kind lang genoeg laten stilzitten om zijn haar te wassen (en misschien zelfs te kammen) kan een ongekende strijd zijn; de gemakkelijkste manier om driftbuien tijdens het bad te voorkomen is door het bad aangenaam en leuk te maken en de kinderen bezig te houden met speelgoed en activiteiten!

Dit bubbelbad speeldeeg recept geeft je een superzachte, huidvriendelijke en in water oplosbaar speeldeeg. Ideaal entertainment voor in bad of tijdens de waterpret. Wanneer het speeldeeg in aanraking komt met water, wordt het zacht, deegachtig en elastisch; en de vloeibare zeep in het deeg creëert bubbels.

 

 

Doe-het-zelf bubbelbad deeg

Om dit speeldeeg zelf te maken heb je nodig:

Parfumvrije vloeibare zeep (zoals onze Bambo Nature Hair & Body wash)
Babyolie (zoals onze Bambo Nature Bath Oil)
Voedselkleurstof
Maïzena of aardappelzetmeel

Zo maak je het:

1.    Mix 5 eetlepels vloeibare zeep en 3 eetlepels babyolie in een kom.

 

 

2.    Voeg een voedselkleurstof naar keuze toe. We raden aan om te beginnen met een druppel of twee. Daarna kan je druppel voor druppel kleurstof blijven toevoegen tot de gewenste kleur is bereikt. Bedenk wel dat de kleurstof ook oplost in het badwater – dus overdrijf er niet mee. Als je het water zo schoon mogelijk wil houden, kun je de kleurstof beter overslaan en het deeg wit laten.

 

 

3.    Voeg de maïzena of het aardappelzetmeel toe tot je het mengsel niet meer kunt roeren.

 

 

4.    Herhaal stap 1 tot en met 3 voor eventuele andere kleuren die je wil maken.

 

 

5.    Kneed op het einde nog op het aanrecht wat maïzena of zetmeel door het deeg, tot het een egale, stevige massa is die niet plakt.

 

 

Wanneer het tijd is voor uw kind om het deeg in het bad te gebruiken, begin dan met het afbreken van een klein stukje. Zodra het speeldeeg in aanraking komt met water, begint het langzaam op te lossen en kun je het niet meer bewaren voor later.

Als je het overgebleven deeg in een luchtdichte bak of zak bewaart, kun je het wekenlang bewaren! Omdat het met zetmeel wordt gemaakt, kan het vrij droog worden, maar als het deeg eenmaal in het water ligt, wordt het weer elastisch.

 

Psst...! Je kunt de speeldeeg ook buiten in het kinderbadje gebruiken voor urenlang zomerpret.

 

Lees voor meer creatieve doe-het-zelf activiteiten en zomerpret onze andere blogposts over hoe je kinetisch zand maakt en hoe je gemakkelijke en heerlijke ijslolly's maakt voor je kinderen.

Terug naar blog