Ontdek de herfst, samen met je kindje

Ontdek de herfst, samen met je kindje

De herfst is een werkelijk magisch seizoen, waarin de wereld om ons heen verandert. Wat meteen ook wil zeggen, dat je kindje een hoop nieuwe dingen gaat ontdekken. En we helpen graag een handje bij die ontdekkingstocht. We hebben onze favoriete herfstactiviteiten voor je op een rij gezet!

Op ontdekkingsreis tijdens de herfstwandeling

Tijdens de herfst verandert de wereld om ons heen. Bladeren verkleuren of vallen van de boom, de dagen worden steeds korter en paddenstoelen schieten uit de grond. Maar gelukkig laat het zonnetje zich ook nog erg regelmatig zien. En dan is een lekkere wandeling heerlijk voor jong en oud! 

Moedig je kind eens aan om tijdens een herfstwandeling vooral op ontdekkingsreis te gaan. Laat ze dingen die ze niet kennen aanwijzen en bedenk samen waar het vandaan komt. Ga op kabouterjacht en stop alle verschillende paddenstoelenhuisjes die er bestaan. En uiteraard kan een heuse bladerdouche niet missen tijdens zo’n lekkere wandeling.

Natuur in een tas

Verzamel droge en kleurrijke bladeren, doe deze in een doorzichtige zak en plak die thuis vast op de vloer. Leg je baby op zijn of haar buik bij de bladeren en laat hem of haar op onderzoek uitgaan! Dat is natuurlijk ontzettend interessant. En je kindje krijgt meteen wat oefening bij het op de buik liggen. Bovendien kun je de bladeren verzamelen tijdens een heerlijke wandeling: zo heb je twee activiteiten in één!

 

Maak je eigen herfstboom

Ook op de regenachtige herfstdagen is er gelukkig genoeg te doen. Print of teken de buitenste lijntjes van een boom op een wit vel papier. Zet de vingerverf klaar en laat je kindje zijn of haar eigen herfstboom verven! Dit kan met kwastjes, door de handjes in te smeren en die op het blad te drukken, maar natuurlijk ook door ze zelf lekker te laten kliederen met hun vingers.

Terug naar blog