Sinterklaas kapoentje, knutsel je eigen schoentje

Sinterklaas kapoentje, knutsel je eigen schoentje

Sinterklaas is weer in het land en dat betekent: extra brave kindertjes, chocoladeletters, pepernoten én natuurlijk de schoen zetten voor het slapen gaan. Maar weet je wat nog leuker is dan een ‘gewone’ schoen zetten? Je eigen schoen knutselen! En dat kan, met de papieren verpakking van onze Bambo Nature luiers.

Zo knutsel je jouw eigen schoen

Benodigdheden:

  • Je favoriete papieren Bambo Nature luierverpakking
  • Een schaar
  • Een plakstift, lijm of plakband
  • Spullen om de schoen mee te versieren

Stappenplan

Stap 1: Knip twee grote vierkanten uit de luierverpakking.

Stap 2: Als eerste vouw je 16 vierkantjes. Pak de punten en breng ze naar de andere kant. Veeg over de vouwrand. Vouw het papier weer open en vouw aan beide kanten van de vouwrand tot het midden. Draai het papier een kwartslag en herhaal de vorige vouwen.

 

Stap 3: Knip de juiste vorm uit de vierkantjes. Je knipt de gestippelde lijntjes. Het onderste blokje knip je aan beide kanten in.

Stap 4: Vouw de hoekjes naar binnen, zoals op de tekening.

 

 

 

Stap 5: Vouw de achterkant en plak deze in aan elkaar. Plak eerst blokje 1 en blokje 2 aan elkaar vast. De schoen gaat nu overeind staan. Plak daarna blokje 3 er ook aan vast.

 

 

Stap 6: Plak de twee gevouwen, schuine zijdes aan elkaar vast.

 

Stap 7: Vouw het laatste blokje over de twee schuine zijdes en plak deze vast.

 

Stap 8: Tijd om de schoentjes te pimpen. Dit kan bijvoorbeeld door veters toe te voegen, of door de zijkanten en de achterkant te versieren. Laat je creativiteit los! 

 

 

Creatief met Bambo Nature

De papieren Bambo Nature luierverpakking is gemaakt van FSC®-gecertificeerd papier en kan daarom bij het oud papier. Maar hij is ook uitermate geschikt voor diverse knutselprojectjes. We zijn benieuwd wat jullie er allemaal van kunnen maken. Vind je het leuk om dit met ons te delen? Zet de foto’s van jouw creatie dan op Facebook of Instagram. En misschien showen we jouw creatie aan al onze volgers!

Terug naar blog