Top 10 Scandinavische babynamen

Top 10 Scandinavische babynamen

Zoek je inspiratie voor een naam voor je baby? Wat dacht je van iets Scandinavisch? Dit is onze top10 Scandinavische babynamen voor jongens en meisjes.

Door de vele films en series over Vikingen, en natuurlijk de populaire film Thor (geïnspireerd door de gelijknamige Noordse god), zijn veel Scandinavische namen opnieuw populair geworden. In de Scandinavische landen zijn traditionele Scandinavische babynamen steeds populairder.  

Meer internationaal klinkende babynamen, zoals William en Nora, zijn nog steeds koplopers in Scandinavië, maar namen als Magnus en Freja stijgen de afgelopen jaren ook in de lijst. En dat is geen wonder! Het zijn historische, unieke en gewoon ook mooie namen.Hier bij Bambo Nature zijn we erg trots op ons Scandinavische afkomst. Wij zijn een Deens familiebedrijf met een lange geschiedenis. We maken al 40 jaar babyluiers en we produceren onze milieuvriendelijke, ademende en superabsorberende babyluiers nog steeds in onze fabriek in Denemarken, met veel respect voor het milieu en ons Scandinavische erfgoed. 

Hieronder kun je een reis maken door onze favoriete namen (in alfabetische volgorde). Misschien zit er een bij die je hart verovert. 


Meisjesnamen:

 

 1. Astrid
 2. Alva
 3. Freja/Freya
 4. Frigg/Frigga
 5. Idun
 6. Ragna
 7. Saga
 8. Sif/Siff
 9. Sigrid
 10. Thora


Jongensnamen:

 1. Balder
 2. Erik
 3. Frej
 4. Gorm
 5. Harald
 6. Magnus
 7. Svend
 8. Osvlad
 9. Thor
 10. Viggo

 

Geef je je baby liever een wat bekendere naam? Daarvoor kunnen we je ook inspiratie geven. Hieronder hebben we ook de tien populairste jongens- en meisjesnamen dichter bij huis verzameld: 
 
Meisjesnamen:

 1. Julia
 2. Mila
 3. Emma
 4. Nora
 5. Olivia
 6. Sophie
 7. Tess
 8. Milou
 9. Zoë
 10. Yara

Jongensnamen: 

 1. Noah
 2. Lucas
 3. Sem
 4. Daan
 5. Levi
 6. Liam
 7. James
 8. Finn
 9. Luca
 10. Milan

Word je kindje bijna geboren? Maak je geen zorgen, we hebben een mooie inpaklijst gemaakt voor alles wat je mee moet nemen naar het ziekenhuis als je gaat bevallen.  

Tip: als je van tevoren een tas inpakt, vergeet je later in de haast niet iets belangrijks. 

Terug naar blog