Vochtige doekjes: de handige ouderschapsoplossing

Vochtige doekjes: de handige ouderschapsoplossing

Als we voor het eerst ouders worden, hebben we allemaal veel ideeën over hoe we onze kinderen willen opvoeden - en over welke producten we wel of niet voor hen willen gebruiken. In eerste instantie lijkt het gebruik van washandjes bij het wisselen van de luier de ideale en zachte manier om de billen van onze baby schoon te maken. Velen van ons ontdekken echter al snel dat vochtige doekjes een gemakkelijkere en meer praktische oplossing zijn. Vochtige doekjes werken goed en zijn een veilig alternatief voor de gevoelige huid van je kind (mits je de juiste gebruikt). Lees verder over waar je op moet letten bij het kopen van doekjes en hoe je ze correct gebruikt - voor een bewuste keuze voor je kindje en de natuur.

Wat zijn vochtige doekjes?

Vochtige doekjes of 'billendoekjes' zijn kleine, superzachte en vochtige doekjes gemaakt van viscose of een mix van viscose en polyester. Door de jaren heen zijn doekjes steeds populairder geworden bij ouders vanwege het gemakkelijke en hygiënische gebruik. Een van de redenen waarom doekjes zo populair zijn, is dat ze erg praktisch zijn. Zeker in het moderne, alledaagse leven waar tijd vaak een probleem is voor gezinnen met jonge kinderen. Je kunt doekjes voor bijna alles gebruiken. Als je ervoor zorgt dat je veilige en huidvriendelijke doekjes koopt, kun je de doekjes dagelijks gebruiken voor het schoonmaken van bijvoorbeeld de billen en het gezicht.

Hier zijn enkele alledaagse situaties waarin doekjes echt handig zijn:

Luierwissel

Vochtige doekjes zijn erg handig bij elke luierwissel, thuis of onderweg. Met de doekjes kun je je kindje makkelijk verschonen en de geur van urine verwijderen.

Ze zijn speciaal ontworpen voor de gevoelige jonge huid en zijn bijzonder zacht. Hierdoor irriteren ze de huid niet, ook niet als je kindje last heeft van luieruitslag. Luieruitslag kan erg pijnlijk zijn. Je wilt zo min mogelijk over de huid wrijven om de huid niet verder te irriteren. De vochtige doekjes van Bambo Nature zijn zo samengesteld dat ze passen bij de pH van de kinderhuid. Daarbij zijn ze super zacht. Dat maakt ze perfect voor een zachte en milde reiniging van rode en pijnlijke billen, omdat ze de beschermende laag van de huid intact laten.

Tijdens en na de maaltijden

Laten we eerlijk zijn. Als kinderen vast voedsel gaan eten, kan dat nogal een zooitje worden. Wij moedigen hen aan, maar bij de meeste maaltijden is het onvermijdelijk dat de stoel, de tafel en je kind onder het eten komen te zitten. Met de vochtige doekjes maak je makkelijk de tafel schoon, maar ook je kindje. Het vocht in de doekjes bestaat voor het grotendeel uit water. Je kunt ze dan ook veilig gebruiken om de handen en het gezicht schoon te maken.

 

Onderweg - voor plakkerige handen en loopneuzen

De doekjes zijn ook erg praktisch om in de tas te hebben voor onderweg. Niet alle openbare plaatsen hebben een toilet of stromend water in de buurt. Denk aan het strand, een park of de speeltuin. Je weet maar nooit waar je kindje mee gaat spelen onderweg. Alles wat voor het oprapen ligt, zullen ze ook pakken. In deze situaties zijn de doekjes super praktisch.

De vochtige doekjes zijn ook een huidvriendelijk alternatief voor papieren zakdoekjes. Zo voorkom je dat het snuiten of afvegen van de neus pijn gaat doen.

PERFECT voor in de auto voor viezigheid onderweg (Snot, ijsje etc.)

Als ouders zelf, vinden we de doekjes in de auto echt onmisbaar. Vooral bij langere ritten gaat er altijd wat te eten en drinken mee. Dat kan al snel een plakkerige situatie worden. De doekjes zijn dan echt een uitkomst!

Waarop moet je letten bij het gebruik van de doekjes?

Let in ieder geval altijd op de huidvriendelijkheid van de doekjes. En natuurlijk op hoe je de doekjes gebruikt en weggooit.

Dit zijn onze beste tips voor kiezen en gebruiken van doekjes die veilig zijn voor de babyhuid en de natuur

  1. Kies voor doekjes die dermatologisch zijn getest en geen parfum en kleurstoffen bevatten.
  2. Controleer altijd of de doekjes worden aanbevolen door Asthma Allergy Nordic. Dit is dé garantie dat de doekjes zijn gemaakt met veilige bestanddelen en er een minimaal risico op huidallergie is.
  3. Controleer of de doekjes gecertificeerd zijn volgens het Nordic Swan Ecolabel. Deze certificering betekent dat de doekjes geen parfum of andere overbodige stoffen bevatten en gemaakt zijn met aandacht voor de natuur.
  4. Kijk altijd naar hoe je kindje op een product reageert. Geen enkel kind is hetzelfde - en de huid ook niet. Sommige kinderen hebben een zeer gevoelige huid die reageert op verschillende soorten verzorgingsproducten - zelfs op producten die speciaal zijn ontworpen voor een gevoelige kinderhuid.
  5. Zoek indien mogelijk naar doekjes gemaakt van 100% viscose wat de meer milieuvriendelijke keuze is.
  6. Zorg ervoor dat je de doekjes op de juiste manier weggooit. Doekjes moeten altijd in de prullenbak worden weggegooid. Spoel de doekjes nooit door het toilet, dit verstopt de afvoer.
  7. Zorg ervoor dat de verpakking van de doekjes samen met ander recyclebaar plastic afval wordt gerecycled.


Vochtige doekjes van Bambo Nature zijn dermatologisch getest en bevatten geen parfum of kleurstoffen. Ze worden aanbevolen door Asthma Allergy Nordic en gecertificeerd door het Nordic Swan Ecolabel. De bewuste keuze voor de kinderhuid en de natuur.

Lees meer over de huidvriendelijkheid van producten van Bambo Nature of bekijk deze blogposts over kinderen en huid:

Terug naar blog